Liseberg

Liseberg tillhör Göteborgarna men de välkomnar gäster från olika delar av världen, i alla åldrar till en fantastisk nöjespark. Den har närmare 40 olika åkattraktioner, lottospel, dansbana, restauranger och scener.

Hela parken genomlyses av glädje, skratt och gemenskap. Nöjesparken är nordens största och fortsätter att växa hela tiden. Danmarks Dyrehavvsbakken är nordens äldsta park, öppnade redan 1583 och i Sverige såg Gröna Lund i Stockholm dagens ljus 1883. Lisebergs nöjespark invigdes med pompa och ståt 1923. Parken är ett av Göteborgs kommuns största bolag och har en politiskt tillsatt styrelse som ger driftsdirektiven.

Parkens attraktioner

Här finns verkligen något för alla åldrar! För de minsta kan det vara nog med alla tusentals lampor, de glada kaninerna och kanske en tur i farfars bilar. För att åka attraktionerna behöver du som barn inneha en viss längd och måttstocken vid biljettkassan är väl använd. För mellanbarnen finns det mängder av attraktioner, Lisebergbanan, radiobilarna och Flumride för att nämna några. Självklart kastar de lystna blickar på de allra mest utmanande attraktionerna som Helix, AtmosFear och Uppsvinget. När man innehar en minimilängd på 140 cm, är det sedan full tillgång till alla attraktioner.

Attraktioner av världsklass

Liseberg ligger verkligen i framkant när det gäller avancerade och utmanande attraktioner. De klassiska bergbanan i trä har gjort sitt och ersatts av en modernare, Balder. Loopen var den första attraktionen som verkligen satte tyngdlagarna på prov och förde gästerna helt upp och ner. Idag har vi tyngdlags-utmanare som Uppsvinget och AtmosFear där det pirrar rejält i magen både på grund av höjden över marken men framför allt när du släpps ner i fritt fall. De senaste åren har besökarna kunnat åka supermoderna Helix och senast i ordningen Valkyria.

Restauranger och musik

Nöjesfältet innehåller även lugnare aktiviteter som Spökhuset, dansbanan Polketten och massor av lotterier, spelhjul och en riktigt stor spelhall. Här finns alla möjligheter att ha en trevlig kväll med arbetskamraterna och bjuda in till fem-kamp och avsluta med en god bit mat. Restaurangerna har olika teman och nivåer från snabbmatskedjor till fin-restaurang för sällskap och de som önskar lugn och ro. Lisebergs bredd ger även utrymme för de lokala mataktörerna och de har ett uppdrag i att visa upp Sverige för de utländska besökarna. Här finns självklart tillfälle att smaka på spunnet socker och karameller i strut.

Boende och arrangemang

Liseberg är inte bara en nöjespark. Som en självklar del i verksamheten drivs både hotell, camping, vandrarhem och B&B inom ramen för ert besök. På behagligt promenadavstånd eller ett par hållplatser med den göteborgska spårvagnen kommer du fram till ditt boendealternativ. Det är inte alla som vare sig behöver boende eller är i nöjesparken för att åka attraktioner, Liseberg har varje år ett stort och väl beryktat musikprogram. Här spelar svenska och utländska gäster såsom Molly Sanden, Carola och Arvingarna. Tillbaka i tiden har Rolling Stones, Patti Smith och Frank Zappa varit gäster på Lisebergs Stora Scen.

Framtida projekt för nöjesparken Liseberg

Liseberg jobbar hela tiden på att utvecklas, förnyas och förbättras. Senaste tillskottet var ett välbehövligt område för de allra minsta barnen, Barnens Paradis. De har de senaste åren öppnat upp för en skräckfylld Halloween där hela parken andas spöken och vampyrer. Juletid så syns Liseberg över hela staden med sina ljusdekorationer och doften av rostade mandlar. VD Andreas Andersen som gör ytterligare en period som ansvarig för Liseberg, säger själv att nu har de så många spännande projekt som han vill vara med och ro i land. Det väntar ett spännande hotellbygge och nya attraktioner.